Ketä me olemme?

Lahti Burlesque Ry on Lahden seudulla burleskitapahtumia ja -opetusta järjestävä yhdistys. Joukkomme koostuu riisuuntumistaiteen ja esiintymisen ammattilaisista ja kauttamme saat ohjelmaa/burleskiopetusta aina polttareista pikkujouluihin. 

Burleskin lyhyt oppimäärä

Burleski on poikkitaiteellinen taidemuoto, jossa annetaan tilaa marginaalisemmillekin ilmiöille. Burleskissa voi yhdistyä mm. sirkus, drag ja performanssitaide ajankohtaisiin ilmiöihin, kantaaottavastikin, huumorin kautta. Burleski sisältää riisumista (striptease) mutta painotus on useimmiten "tease", eli kiusoittelu, osuudella.

Lahti Burlesque ry.n tapahtumissa vallitsee syrjimättömyyden ja kehorauhan periaatteet. Covid19-aikana käytössämme on koronapassi ja toivomme yleisön saapuvan paikalle vain terveenä. 

Tervetuloa mukaan kimmeltävälle matkalle!

©BonBon Visuals
©BonBon Visuals

Gigi Praline

Sticky & Sweet!

Tämä suomiburleskin vakikasvo on esiintynyt vuodesta 2010 sekä kotimaisilla että ulkomaisilla lavoilla. Gigi esiintyy sekä soolona että toisena Thee Dizzy Daisies-duon jäsenenä.

Hän kuuluu Burleskinstituutin opettajakuntaan ja on ohjannut burleskin työpajoja sekä burleskitanssia jo useamman vuoden ajan sekä pääkaupunkiseudulla että Lahdessa. Gigin on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri ja seksuaalineuvoja. Lahti Burlesque ry.ssä hän toimii sihteerinä ja yleisenä joka paikan höylänä, Gigiltä onnistuu esiintymisen lisäksi sekä juontaminen että tuottaminen!
Du kan be om undervisning även på svenska./
You can ask for workshops also in English.

www.gigipraline.com

www.theedizzydaisies.com 


 

©Meri Teerisaari
©Meri Teerisaari

Dick Tator

Mallusjoen Casanova! on boylesque esiintyjä eteläisestä Päijät-Hämeestä eli Orimattilan Mallusjoelta. Hänet voi löytää lavalta niin muusikkona, näyttelijänä kuin tarvittaessa satunnaisena apukätenä. Dick toimii myös Lahti Burlesque ry:n puheenjohtajana.

Burleskiesityksiinsä hän hakee inspiraationsa maaseudusta kanavoiden mm. suomalaisia suurmiehiä ja leikitellen kansallisromanttisella kuvastolla. Tämän lisäksi Dick halveksii kuolemaa toimien Duo Erektuksen lentäjänä.

Mottona :"Väliäkös sillä kunhan mennään vaan!" 

Lisää Dickistä täältä.


©AskoJonathan
©AskoJonathan

Dolly Poupee

tuo Lahti Burlesque´n villivarsa, on esiintynyt vuodesta 2017 kiertäen Suomea päästä päähän välillä vieraillen Lontoossa. Hänen repertuaariinsa kuuluu myös drag-hahmo Sebastian. Dolly toimii paitsi Lahti Burlesque´'n vara-puheenjohtajana sekä rahastonhoitajana, myös tapahtumatuottajana. Hän maalaa tauluja, on Lahden Elmun aktiivijäsen sekä vetää Tirran elokuva-iltoja. Dollyn saattaa myös bongata DJ-keikalta...

- todellinen kulttuurin monitoiminainen!

Lisää Dollysta täältä.


©Petri Fills
©Petri Fills

Sally Lavine

Lahden lahja akatemialle, on ollut mukana Lahti Burlesque ry:n toiminnassa syyskaudelta 2021. Sally on useimmiten huolehtimassa lavan turvallisuudesta ja siisteydestä, tai huolehtii muutoin illan sujuvuudesta.

Burleski rämähti Sallyn elämään kertaheitolla vuonna 2010 hänen kirjoittaessa kandidaatintutkielman burleskitaiteesta. Vähänpä tiesi tyttö silloin, kuinka syvälle burleski juurensa ulotti, sillä nyt Sally kirjoittaa leipätyönä ensimmäistä suomalaista väitöskirjaa burleskista. Tutkimuksessaan Sally tarkastelee burleskiesiintyjien omien kokemusten näkökulmasta burleskissa tuotettua ulkonäköpolitiikkaa.


©Susa Dosa
©Susa Dosa

Deen De Vine ja Sofia La Stara

Tämä tehokaksikko/tuhokaksikko nähdään usein Lahti Burlesque ry:n tapahtumissa. Jos he eivät huitele lavalla, he elämöivät vähintäänkin yleisön seassa. He ovat kunnostautuneet etenkin Stage Kitteneinä, mutta heitä saatta nähdä myös juontajina.
Meidän omat Tiuhti ja Viuhti!


©J. Syrjälä Visuals
©J. Syrjälä Visuals

Peach Ka Boom

Burleskimaailman untuvikko, jonka tutkimusmatka esiintymistaiteen maailmassa on alkanut jo nuorena. Matkan varrella mukaan on tarttunut kokemusta musiikkiteatterista, koreografioiden tekemisestä sekä erilaisissa bändikokoonpanoissa esiintymisestä -siksi tämä tanssija/laulaja/artisti on lavalla aina kuin kotonaan. Peachin voi bongata paitsi Lahti Burlesque'n IT-vastaava hommista, myös tapahtumista Stage Mangerina tai Kitteninä.
Lisäksi hän toimii myös burleskitanssin ohjaajana.


Anna Ivana Julma

Tämä kauhistuttavan kaunis "Mikkelin Maila Nurmi" on kutonut burleskiverkkojaan vuodesta 2017 . Vahingon kantamoisella stage kitteniksi päätynyt yöolento liihottaa esiintymislavalta toiselle yhdistellen goottiromantiikkaa, kauhuelementtejä ja viekoittelevaa striptease -taidetta.

Burleskin monitoiminaisena rouva Julma on hypännyt saumattomasti myös tapahtuma tuottajaksi ja juontajaksi. Fyysistä lepakkoluolaansa artisti pitää tällä hetkellä etelä-pohjanmaalla, mutta singahtaa glitterviitta viuhuen sinne, missä tarvitaan "julmaa kyytiä". 

©Heikki Hyttinen
©Heikki Hyttinen